odoo partner

Odoo Partner in België


Wij ondersteunen u met het implementeren van Odoo binnen uw organisatie.

Wat dit in meer detail betekent kan u ook hieronder lezen.

Contacteer ons

Odoo specialisten

Flow is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het implementeren van de Odoo-software voor bedrijven. 

Odoo is een alles-in-één business management software die modules bevat voor boekhouding, voorraadbeheer, projectbeheer, CRM, e-commerce en meer. Flow heeft een team van ervaren consultants die een diepgaande kennis hebben van het Odoo-platform en het kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften van elke klant. 

Wij bieden full-service Odoo-implementatie, inclusief projectplanning, datamigratie, training en doorlopende ondersteuning. Flow is namelijk toegewijd om bedrijven te helpen hun activiteiten te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren met de kracht van Odoo.

Odoo implementeren

De eerste fase is doorgaans de analyse fase. Tijdens deze fase proberen wij uw business zo goed mogelijk te begrijpen. Het is namelijk zo dat een goed begrip en en goede analyse leidt tot het slagen van een project. De analyse fase kan zowel kort (een uur) als lang (meerdere dagen) zijn, afhankelijk van de complexiteit van het verhaal. 

Daarna wordt er geprioritiseerd. Het is niet omdat er veel kan, dat het allemaal tegelijk moet gebeuren. Stapje per stapje werken en zorgen dat alles werkt is beter dan alles in 1 keer opleveren. 

Nadat er duidelijkheid is van het wat, wanneer en hoe verzorgen wij de noodzakelijke opleidingen en optimalisaties. Hierbij wordt er ook een test server voorzien. Aan de hand van test cases en flowcharts worden alle nodige functionaliteiten getest vooraleer er live gegaan wordt. Fouten achteraf oplossen is altijd veel kostelijker dan het goed doen van in het begin.

Odoo ontwikkeling

Hoewel de mogelijkheden van Odoo zeer ruim zijn, is er soms nood aan customizaties. Dit betekent dat we de standaard versie van Odoo gaan uitbreiden. Dit kan zowel een volledig nieuwe module zijn, als aanpassingen van bestaande modules. In het algemeen is het aan te raden om zo dicht mogelijk bij de standaard versie te blijven. Flow als Odoo partner is uiteraard in staat om dit te maken.

Odoo ontwikkelingen gebeuren bij ons intern, waarbij er de focus gelegd wordt om dezelfde developer bij zelfde project te houden. Dit verhoogt de efficientie doordat de developers ook de business beter begrijpen. Dit vermijdt misverstanden en onnodige fouten. Onze experts kunnen ook rechtstreeks in contact staan met de klant, indien gewenst.

Odoo integraties

Odoo is een fantastische software die meer en meer kan. Echter, soms is het mogelijk dat het Odoo systeem moet 'praten' met andere systemen. Door middel van een API koppeling kan dit. Odoo koppelingen kunnen vrij beperkt zijn tot zeer ver gaan. Bij Flow is het ook mogelijk om een custom software te maken, en deze te gaan koppelen met Odoo. Dit is een ideale combinatie, gezien Odoo al veel out-of-the-box voorziet. Het wiel opnieuw uitvinden is iets dat wij actief willen vermijden. 

Flow begon namelijk als een bedrijf dat software maakt, maar zag al snel de nood om ook een CRM, ERP pakket te bemeesteren om klanten zo goed en goedkoop mogelijk te helpen.

Odoo training

Als partner vinden wij het nodig om alle functionaliteiten van Odoo te kennen. Hierdoor kunnen wij buiten implementaties begeleiden, ook Odoo opleidingen geven. Dit kan een 1 op 1 gesprek zijn, maar ook een opleiding voor een hele groep.

Tijdens de trainingen wordt er ook toegang gegeven tot een test database, waarbij de deelnemers zelf met Odoo kunnen spelen en ontdekken, zonder dat er iets fout kan lopen. 

Odoo support

Bij lopende Odoo projecten is er soms nood aan Support. Dit zijn vaak calls voor vragen, trainingen en opleidingen. Echter, soms is er nood aan technische ondersteuning. Bij projecten die niet onder ons beheer staan kunnen wij - soms - de situatie nog recht trekken en helpen. Dit moet echter geval per geval bekeken worden. 

Odoo Marketing

Bij Flow rekenen we op onze vertrouwde partner Widd.io voor expertise betreft Marketing. Verder kunnen wij ook adviseren hoe je best Odoo inricht zodat het jouw marketing op een gecentraliseerde plaats geregeld kan worden. Dit omvat onder andere connecties met LinkedIn, Instagram en Facebook. Ook mailing campagnes en SEO kan met Odoo geoptimaliseerd worden.

50,000+ bedrijven gebruiken Odoo om hun bedrijf te laten groeien.

Doe mee en maak je bedrijf een betere plek.